Dietistenpraktijk De Bloei Heerhugowaard Nieuwe Niedorp Noord-Scharwoude Alkmaar, Heerhugowaard, Limmen, Nieuwe Niedorp, Noord-ScharwoudeVoeding, Overgewicht, Ondergewicht, De Bloei, Dietist, Kinderen, Afvallen, Nieuwe Niedorp, Heerhugowaard, Alkmaar, Noord-Scharwoude, Allergie, Gezond eten, kinderdietist, bijvoeding, Jeugd, Gezin, Zwangerschap, Eten
voor het gezinzwangerschapvoor jongerenAfspraak maken

Kinderkoekjes te groot

Speciale koekjes voor kinderen zijn vaak erg groot. Groter dan gewone koekjes.

Een kind heeft minder calorieën nodig dan een volwassene. Dat betekent dat kleine kinderen ook minder ruimte hebben voor koekjes en snoepjes: maximaal 100 calorieën per dag. Logisch, en goed dat er speciale koekjes voor kinderen bestaan zou je zeggen. Maar dat is dus niet zo. Kinderkoekjes zijn meestal te groot voor kinderen. Een goed gekozen klein ‘volwassenkoekje’ is vaak zelfs een betere keuze. 

Onderzoek naar kinderkoekjes

De Consumentenbond onderzocht 20 kinderkoekjes. De koekjes zaten vaak verpakt in portiezakjes. In portiezakjes zitten 2 of meer koekjes bij elkaar. Veel van deze zakjes bevatten meer dan 100 calorieën. Daarmee krijgt je kind veel vet en suiker binnen. Ter vergelijking: het gewone Maria biscuitje bevat 22 calorieën per koekje.

Vitamines in koekjes?

Sommige koekjes bevatten extra calcium of vitamines. Laat je niet foppen, dit maakt het koekje namelijk niet gezond. Deze voedingstoffen krijgen kinderen genoeg binnen met gezond eten. Het is niet nodig om dit aan koekjes toe te voegen.

Wat kun je dan wel geven?

Een klein koekje kan best, maar een stroopwafel is een hele maaltijd voor een kind. Houd de porties klein en geef niet meer dan 100 calorieën per dag aan koekjes en snoepjes. Kijk daarvoor goed op het etiket. Koop je koekjes die in portiezakjes zitten? Geef dan één koekje uit dat zakje en bewaar de rest voor later. 

En natuurlijk blijft fruit en groente het gezondste voor tussendoor! 

Bron: voedingscentrum

 

copyright 2018 debloei.nl • privacydisclaimeralgemene voorwaardenDe Bloei